Loading...
You are here:  Home  >  Net Entertainment  >  Current Article

NetEnt tecknar avtal för spelautomater i Italien

By   /  October 11, 2016  /  No Comments

    Print       Email

I juni 2014 ingick NetEnt avtal med William Hill att lansera sina online spel för fysiska spelautomater. Sedan dess har vi inte hört så mycket om denna ‘vertikal’, men nu meddelar NetEnt att man tecknat avtal med Merkur Gaming Italia.  Avtalet innebär att NetEnts spel Starburst och Eggomatic kommer att installeras på 3 000 automater på den italienska marknaden. Pressmeddelandet i sin helhet nedan:

NetEnt tecknar avtal med Gauselmann för spelautomater i Italien

NetEnt AB (publ), marknadsledande leverantör av spel- och systemlösningar för digital kasinounderhållning, har tecknat ett licensavtal med tyska Gauselmann gällande spelautomater i Italien.

NetEnt har tecknat ett licensavtal med Gauselmanns dotterbolag Merkur Gaming Italia angående distribution av spel till italienska spelautomater av typen Comma 6a. Comma 6a är den vanligaste typen av spelautomater i Europa och mer än 350 000 automater finns installerade på de reglerade marknaderna i Europa. Merkur har ungefär 3 000 installerade automater i Italien. Kontraktet med NetEnt möjliggör även distribution till automater som ägs av andra företag. Till att börja med omfattar samarbetet två välkända NetEnt-spel, Starburst och Eggomatic, och lansering av spelen förväntas ske senast i första kvartalet 2017. ”Det ska bli väldigt spännande att samarbeta med Gauselmann. Tillsammans kombinerar vi vår gedigna erfarenhet inom onlinespel och våra prisbelönta digitala spel med en av världens ledande leverantörer av landbaserade spelautomater”, säger Enrico Bradamante, chef för European Market Operations och VD för NetEnt Malta Ltd. “Det är glädjande att NetEnts spel snart kommer finnas tillgängliga på våra Comma 6a-automater i Italien och jag är övertygad om att spelarna kommer att uppskatta spelens höga kvalitet. NetEnt är en uppskattad partner och jag ser verkligen fram emot att kunna erbjuda deras spel till våra italienska spelare”, säger Roberto Migliozzi, VD för Merkur Gaming Italia.

 

    Print       Email