Loading...
You are here:  Home  >  Analyser  >  Current Article

SHB drar ned vinstestimat för Unibet

By   /  September 29, 2016  /  No Comments

    Print       Email

I likhet med Betsson, indikerar omfördelningen av vinst hänförlig till sportboksmarginalen och marknadsföringskostnader att Unibets resultat under det tredje kvartalet kommer att bli betydligt bättre än under det andra, menar Handelsbanken i ett marknadsbrev på måndagen. Resultatet väntas dock inte bli lika starkt som banken bedömde tidigare.

“Vi har varit osäkra på hur stor omfördelningen av vinster från det andra till det tredje kvartalet skulle bli och var sannolikt för optimistiska. Efter diskussioner med Unibets ledning, tror vi att resultatet för det tredje kvartalet kommer att bli omkring 4 miljoner pund bättre än under det andra. Våra nya sänkta vinstprognoser är lägre än konsensusprognoserna”, skriver banken.

Handelsbanken påpekar att värderingen av Unibet är i linje med nivån inför den svaga rapporten för det andra kvartalet, trots att förväntningarna har kommit ner. De föredrar därför Betsson (köprekommendation) före Unibet (öka) till följd av att värderingsmultiplarna för det förstnämnda bolaget nu är betydligt lägre, förvärvspotentialen större och insiders tankar aktier.

    Print       Email
  • Published: 4 years ago on September 29, 2016
  • By:
  • Last Modified: September 5, 2016 @ 3:52 pm
  • Filed Under: Analyser
  • Tagged With: