Loading...
You are here:  Home  >  Analyser  >  Current Article

SHB tar in NetEnt i modellportfölj

By   /  September 26, 2016  /  No Comments

    Print       Email

Handelsbanken plockar in NetEnt i bankens modellportfölj “Aktieportföljen”. Banken pekar på att bolaget har starka positioner i Europa, men menar att det kanske mest intressanta i närtid är ett potentiellt godkännande av onlinespel i Pennsylvania. Handelsbanken tror att ett besked kan komma under det fjärde kvartalet. Det framgår av ett marknadsbrev på måndagen.

NetEnt tar plats i portföljen med en vikt om 6 procent. För att ge plats åt NetEnt får Novo Nordisk lämna portföljen. SHB tror att konsensusprognoserna för Novo Nordisk kommer att behöva sänkas ytterligare och ser risk för att aktien får en fortsatt svag utveckling under den närmaste tiden.

Modellportföljen består efter den senaste förändringen av Atlas Copco, Autoliv, Danske Bank, H&M, Intrum Justitia, Kinnevik, Marine Harvest, MTG, NetEnt, Peab, SCA, SEB, Stora Enso, Vestas Wind och Volvo.

    Print       Email