Loading...
You are here:  Home  >  Betsson  >  Current Article

Betsson förvärvar mindre bolag i Litauen

By   /  September 8, 2016  /  No Comments

    Print       Email

Betsson genomför ett mindre förvärv på den reglerade Litauiska spelmarknaden. Spelbolaget Tonybet, Litauens näst största onlineoperatör, förvärvas för en initial köpeskilling om 4 miljoner Euro, som kan öka till totalt 6 miljoner.

Aktien stiger 2% på nyheten.

Betsson förvärvar lokalt licensierad operatör i Litauen

Betsson förvärvar den privatägda speloperatören Lošimų strateginė grupė, UAB, verksamsom TonyBet i Litauen. TonyBet är den näst största onlineoperatören i Litauen och i och med förvärvet stärker Betsson Group sin ställning i Baltikum med licenser i Estland,Lettland och Litauen. TonyBet erbjuder sina kunder främst sportspel genom ett nätverk av fler än 20 spelbutikeri Litauen. Den litauiska lagstiftningen, som infördes i januari 2016, har tydligaregulatoriska riktlinjer och spelskatten är 10 procent på spelöverskott. “Vi ser starka synergier i förvärvet genom migrering av operatören till Betssons tekniskaplattform och vidareutveckling av kasinoerbjudandet”, säger Ulrik Bengtsson, VD och
Koncernchef Betsson AB.

Betsson AB förvärvar Lošimų strateginė grupė, UAB, genom helägda dotterbolag och affären förväntas slutföras inom en månad.
Den initiala köpeskillingen uppgår till EUR 4,0 miljoner att betalas kontant vidslutförande. Under de första sex månaderna 2016 uppgick intäkterna i den förvärvade verksamheten till EUR 3,0 miljoner och justerad EBIT var EUR 0,55 miljoner. Annualiserad förvärvsmultipel är omkring 3,6x EBIT. Säljarna är berättigade till ytterligare EUR 2,0 miljoner i tilläggsköpeskilling under 2017 om vissa milstolpar uppnås. Total köpeskilling motsvarar då maximalt 7,25x justerad annualiserad EBIT för 2016. “Detta förvärv passar Betsson Group bra strategiskt eftersom Betssons ambition är att öka intäkterna från lokalt reglerade marknader. Vi har nu konsoliderat vår position i Baltikum genom att säkerställa licenser i alla tre länder och fortsätter att sträva efter tillväxt i Europa, organiskt och genom förvärv”, avslutar Ulrik Bengtsson.

Gernandt & Danielsson Advokatbyrå och Sorainen Lithuania är legala rådgivare till Betsson
i samband med transaktionen och PwC är finansiell rådgivare. På säljsidan är Tark Grunte
Sutkiene finansiella och legala rådgivare.

 

    Print       Email