Loading...
You are here:  Home  >  Unibet  >  Current Article

Inför Unibets rapport för Q2 2016

By   /  July 26, 2016  /  No Comments

    Print       Email

Unibet är fjärde ut denna rapportsäsong efter att NetEnt, Mr Green och Betsson alla redovisat sina resultat. Om man inräknar Betssons vinstvarning, har samtliga tre rapporter medfört att bolagen backat kraftigt på sina rapporter. Detta betyder inte att samma öde nödvändigtvis kommer att drabba Unibet; NetEnts rapport var svag på kostnadssidan och att Mr Green/Betsson släppte svaga siffror kan lika gärna betyda att Unibet tar marknadsandelar. Men en viss oro för marginalerna i SB är nog befogad, men även stark outlook för Q3 . Om man nu vill tro på den överläsningen från Betssons rapport.

Unibet estimat Q2 2016

Värt att notera är att Unibets tillväxt på över 50% delvis beror på förvärvet av iGame samt Stan James. Dessutom åtnjuter Unibet valutafördelar för första gången på länge. Eftersom Unibets kostnader i stora delar är i pund är de ett av relativt få bolag på börsen som har fördelar av raset i pund.

 

(SIX) Spelbolaget Unibet väntas rapportera ett resultat före skatt om 23,5 miljoner brittiska pund, GBP, för det andra kvartalet 2016. Det framgår av Inquiry Financials sammanställning av analytikerestimat inför rapporten.

Det är sex av de deltagande analytikerna som uppgivit sin rekommendation för aktien. Fyra stycken rekommenderar köp medan en säger behåll och en säger undervikt. Inför förra rapporten fördelade sig fem rekommendationer så som att tre sade köp, en sade behåll och en sade undervikt.

Unibet har inför rapporten guidat för att positiva valutaeffekter har påverkat spelöverskottet med cirka 6-7 procent i perioden april-juni.

“Även om detta inte har någon väsentlig inverkan på den underliggande utvecklingen i Unibet Groups verksamhet, påverkas det redovisade resultatet vid omräkning till GBP”, påpekade Unibet i samband med redogörelsen för valutaeffekterna.

Unibets sektorkollega Betsson utfärdade däremot en vinstvarning inför sin kommande rapport, där man bland annat vittnade om en svag sportbok och ofördelaktiga valutaeffekter.

Handelsbanken menade att vinstvarningen var bolagsspecifik, framgick det av en analys. Banken påpekade att efter samtal med Unibet fanns ingenting som pekade på att bolaget haft samma negativa utveckling som sektorkollegan.

SEB sade också att man ansåg vinstvarningen var bolagsspecifik, och pekade ut Unibet som en av sina favoriter bland speloperatörerna.

Andra saker som skett under det gångna kvartalet är att britterna folkomröstade för att lämna Europeiska Unionen.

Unibets redovisningsvaluta är brittiska pund och enligt SIX News sammanställning inför EU-omröstningen var det 14 procent av Unibets kundtillgodohavanden som fanns i Storbritannien. Därtill innebär förvärvet av Stan James Online exponering mot Storbritannien.

Bolagets IR- och presschef Inga Lundberg uppgav i en kommentar för SIX inför omröstningen att bolagets exponering mot Storbritannien var
“relativt begränsad”. Hon påpekade också att det är först efter förhandlingarna om utträdet, “som kan pågå fram till 2020”, som man kan veta vilka eventuella konsekvenser ett brittiskt EU-utträde skulle kunna få.

Unibet presenterar sin rapport för det andra kvartalet onsdagen den 27 juli klockan 07.30. Klockan 09.00 samma dag anordnas en rapportpresentation som kan följas via telefon och webben.

    Print       Email
  • Published: 5 years ago on July 26, 2016
  • By:
  • Last Modified: July 26, 2016 @ 10:36 am
  • Filed Under: Unibet
  • Tagged With: