Loading...
You are here:  Home  >  Betsson  >  Current Article

Inför Betssons Q2 2016

By   /  July 19, 2016  /  No Comments

    Print       Email

Efter NetEnts svaga rapport som fick aktien att falla över 10% är det dags för Betsson. Förra rapporten mottogs negativt och aktien tappade 8.5% vilket var en repris från rapporten för Q4 2015 där aktien backade 8%. Så stalltipset för torsdagen får bli minus 8% igen!

Att rapporten blir riktigt dålig vet vi redan, då Betsson vinstvarnade den 28 juni vilket fick aktien att tappat över 25%. Vinstvarningen kom att få mycket uppmärksamhet och kritik, främst från SvD men även från flera analytiker. ‘Man famlar i mörkret’ hördes exempelvis från Handelsbanken och alla banker har sedan dess justerat ned riktkursen kraftigt. Frågan exakt varför det gått så dåligt för Betsson är fortfarande obesvarad och svar kommer imorgon.

Som synes nedan förväntas vinsten minska med drygt 25% från förra året och med över 40% från föregående kvartal.

betsson forvantningar Q2 2016

 

(SIX) Spelbolaget Betsson förväntas rapportera ett resultat på 158 miljoner kronor före skatt i det andra kvartalet 2016. Det framgår av Inquiry Financials konsensus.

Inför rapporten, närmare bestämt den 28 juni, utfärdade Betsson en vinstvarning, vilket fick aktiekursen att rasa och dagen efter väntade skeptiska analytikerkommentarer och riktkursen kapades från flera håll.

Betssons vinstvarning vittnade bland annat om att en svag sportbok med lägre intäkter än väntat samt ofördelaktiga valutafluktuationer påverkat resultatet negativt i det andra kvartalet.

“Intäkterna är lägre än förväntat på grund av lägre omsättning på ett flertal marknader, samt förluster på en strategisk marknad. Dessutom har Betsson stängt ett antal europeiska marknader under de senaste tolv månaderna, som en följd av en mer konservativ hållning avseende vilka länder spelare accepteras från. Dessa begränsningar är
också ett resultat av regulatoriska ändringar och oklar skattelagstiftning”, skrev spelbolaget i sitt pressmeddelande.

Bolagets prognos inför rapportsläppet torsdagen den 21 juli är att intäkterna kommer landa mellan 920 och 945 miljoner kronor och rörelseresultatet, ebit, väntas komma in mellan 140 och 175 miljoner kronor. Enligt sammanställningen i Inquiry Financials enkät spår analytikerna i genomsnitt intäkter på 934 miljoner kronor och ett
ebit-resultat på 160 miljoner.

Såväl SEB:s som Handelsbankens kommentarer pekade på att analytikerna ansåg Betssons problem vara helt bolagsspecifika. Analytikerna verkade också sakna transparens vad gäller problemområdena inom sportboken och kring bolagets framtida intjäning.

Handelsbanken uppgav att man kommer “hålla sig vid sidlinjen” tills dess att man får mer klarhet.

Mer klarhet kanske de också får när Betsson släpper delårsrapporten den 21 juli, klockan 07.30. Med start klockan 09.00 kan man sedan följa bolagets rapportpresentation via telefon eller på webben.

Av de deltagande analytikerna är det 6 som uppgivit rekommendation, 2 säger köp, 3 säger behåll och 1 säger sälj. Inför förra rapporten fördelade sig 5 rekommendationer på 4 stycken köp och 1 sälj.

 

    Print       Email