Loading...
You are here:  Home  >  Net Entertainment  >  Current Article

Inför NetEnt Q2-rapport

By   /  July 13, 2016  /  No Comments

    Print       Email

NetEnt är först ut denna gång för spelbolagen. Rapporten för Q1 var bättre än väntat och utvecklingen i USA lär röna störst intresse hos investerarna.

 

netent q2 2016 estimat

NetEnt väntas redovisa ett resultat före skatt på 131 miljoner kronor i det andra kvartalet 2016, vilket skulle innebära en ökning på knappt 41 procent jämfört med motsvarande kvartal i fjol. Då blev resultat före skatt 93 miljoner kronor.

Det framgår av konsensus från Inquiry Financial med 4 analytikers estimat.

Rekommendationerna bland analytikerna fördelar sig som att två rekommenderar köp och två har rekommendationen behåll. Inför den förra rapporten fördelade sig fem rekommendationer på tre köp, en behåll och en sälj.

NetEnt har under det andra kvartalt meddelat att man erhållit spellicenser i Rumänien. I en intervju med SIX News efter den första kvartalsrapporten tog vd Per Eriksson upp just Östeuropa, med marknader som Rumänien, Tjeckien och Bulgarien, och omnämnde dessa som “spännande marknader”.

Bland de andra marknader som bolaget uttryckt ambitioner om att ta sig in på finns den brittiska. I intervjun med SIX News efter den första kvartalsrapporten sade Eriksson att det finns “betydande marknadsandelar” för bolaget att ta i Storbritannien.

Det är även något som Carnegie noterar i en analys inför rapporten på torsdag. Därtill ser de potential i NetEnts satsning inom live kasino, där bolaget hittills inte riktigt lyckats enligt Carnegies analytiker.

“Innan juni hade man inte ett konkurrenskraftigt erbjudande men med det nya erbjudandet borde man kunna ta ett bättre grepp om marknaden under andra halvan av 2016 och under 2017”, lyder resonemanget i Carnegies analys daterad 6 juli. Carnegie har rekommendationen behåll för NetEnt-aktien.

Den amerikanska marknaden lär också ådra sig uppmärksamhet i rapporten. Vid den senaste rapportkonferensen uppskattade Eriksson NetEnts marknadsandel i New Jersey till någonstans mellan 10-15
procent. I intervjun med SIX bjöd han också på kommentarer kring Pennsylvania, som tros bli nästaamerikanska delstat att öppna upp och reglera marknaden för onlinespel.

“Om allting går som vi vill så skulle Pennsylvania kunna öppna upp i slutet av det här året. Men mycket är fortfarande ovisst och det kan bli först 2017”, sade Eriksson.

Rapporten för NetEnts andra kvartal släpps till marknaden torsdagen den 14 juli klockan 07.30. Samma dag klockan 09.00 anordnas en rapportpresentation som kan följas via telefon eller webben.

    Print       Email