Loading...
You are here:  Home  >  Nyheter  >  Current Article

Det blir 29% skatt i Holland

By   /  July 5, 2016  /  No Comments

    Print       Email
I maj 2015 kunde spelaktier.se skriva om att spelskatten i Nederländerna kunde komma att bli 29% istället för den då mer etablerade åsikten på 20%, vilket var på förslag. Utvecklingen den senaste tiden, och idag, tyder på att det är klart att det blir 29%.
Den svenska spelbolagen har betydande närvaro

NEDERLÄNDERNAS PARLAMENT STÖDJER 29% SKATT

STOCKHOLM (Direkt) Det nederländska parlamentet stödjer en skatt på onlinespel på 29 procent i ett nytt lagförslag. Det rapporterar Bloomberg News.

I ett tidigare förslag till beskattning av onlinespel i landet föreslogs en skatt om 20 procent på spelintäkter online – lägre än de 29 procent som landbaserade operatörer för närvarande betalar Detta förslag har sedan dess mött motstånd bland olika intressenter hos de sistnämnda aktörerna samt politiker, som ansett skattedifferentieringen oskälig.

Enligt det nya lagförslaget skulle således online- och landbaserade spelprodukter beskattas likvärdigt.Både Betsson och Unibet är verksamma i Nederländerna.

 

    Print       Email