Loading...
You are here:  Home  >  Betsson  >  Current Article

SvD mycket kritiska till Betssons vinstvarning

By   /  July 1, 2016  /  No Comments

    Print       Email

Patricia Hedelius på SVD skriver en mycket kritisk artikel om Betsson där hon lyfter frågan om vinstvarningens tajming hade med ett stundande optionsprogram att göra. Det centrala är tidpunkten för vinstvarningen, varför inte vänta blott några dagar för att kunna släppa faktiska siffror för kvartalet? Varför så bråttom, rapporten väntades först den 21 juli, och det hade inte varit konstigt att invänta kvartalets utgång för att få mer exakta siffror. Istället fick man nu vinstvarna och hänvisa till ett intervall eftersom det fortfarande var några dagar kvar av kvartalet, och lite valutor på balansdagen den 30 juni att ta höjd för.

Eller, som Hedelius är inne på, hade man kunnat släppa vinstvarningen den 26 maj på kapitalmarknadsdagen då det var just april och maj som var anledningen till vinstvarningen. Ett utmärkt tillfälle då dessutom alla analytiker är samlade och frågor kan besvaras.

Läs artikel på SvD

Betsson fortsätter att backa, idag med 3.5% på en börs som annars stiger drygt 1%.

 

 

 

 

    Print       Email