Loading...
You are here:  Home  >  Betsson  >  Current Article

SHB ser inte samma fara för Unibet/Kambi

By   /  June 29, 2016  /  No Comments

    Print       Email

SHB har varit i kontakt med andra aktörer i branschen, och drar slutsatsen att Betssons problem är självförvållade. Stämmer detta blir det än mer uppenbart att överläsbarheten mellan Unibet/Betsson minskat ytterligare, samt att Betsson gravt underpresterar mot Unibet.

Spel: Ej negativa utsikter för kollegor pga Betssons vinstvarning- SHB

(SIX) Betssons vinstvarning för andra kvartalet är helt kopplad till sportboken och Handelsbankens samtal med Unibet och Kambi pekar på att dessa spelbranschkollegor inte haft samma negativa utveckling.

Och då Betsson-vinstvarningens intäktsutfall för Casino var något högre än Handelsbankens prognoser räknar banken inte heller med någon påverkan på Netent eller Evolution Gaming.

Det fastslår Handelsbanken Capital Markets i ett analysbrev på onsdagsmorgonen.Gällande Betssons utsikter saknas det enligt Handelsbanken en “tillräcklig transparens” i vinstvarningen för att ge klarhet avseende problemområdena i sportboksverksamheten.

“Om avvikelsen inkluderar nedskrivningar eller andra engångsposter skulle detta kunna vara en positiv kursdrivare, men vi föredrar att stå vid sidlinjen till dess att vi får mer klarhet”, konstaterar Handelsbanken.

Banken upprepar minska-rekommendation för Betsson-aktien.

    Print       Email