Loading...
You are here:  Home  >  Analyser  >  Current Article

SEB sänker Betsson till 84 (118)

By   /  June 29, 2016  /  No Comments

    Print       Email

SEB har dragit ned riktkursen för spelbolaget Betsson från 118 till 84 kronor. Rekommendationen är fortsatt behåll. Det framgår av en analys publicerad på onsdagen.

Betsson vinstvarnade på tisdagsmorgonen och SEB menar att det skapar osäkerhet inför framtiden.

Spelbolaget uppgav att omsättningen i sportboken varit lägre än förväntat på ett flertal marknader samt att man stängt ett flertal europeiska marknader under de senaste 12 månaderna, till följd av en mer konservativ syn samt oklarheter kring skattelagstiftning.

“Vi tror att problemen inom sportboken och den ökade kostnadsbasen är bolagsspecifika faktorer. På andra håll i sektorn finns inga tecken  svagare marknadsförhållanden för sportböckerna”, skriver SEB i sin analys.

SEB noterade att efter gårdagens kursfall handlades Betsson till cirka 29 procents rabatt gentemot sektorkollegan Unibet.

“Med så många frågor om framtida intjäning och kostnader kommer vi att vänta för att få mer klarhet i när en vändpunkt kan vara att vänta”, skriver banken.

SEB upprepar att man bland speloperatörerna föredrar Unibet och Leovegas, på grund av bättre utsikter för organisk tillväxt samt bättre kostnadskontroll.

    Print       Email