Loading...
You are here:  Home  >  Mr Green  >  Current Article

‘Mr Green är börsens bästa kassako’ – AFV

By   /  June 29, 2016  /  No Comments

    Print       Email

Spelbolaget Mr Green har, givet att analytikernas prognoser för 2016 faller väl ut, börsens största nettokassa, mätt som nettokassa i förhållande till börsvärdet. Det skriver Affärsvärlden i den sista utgåvan inför sommaruppehållet.

Tidningen har gjort en körning av nyckeltal i databasen Factset. De bolag som exkluderats är banker, fastighets- och investmentbolag, bolag med börsvärden under 500 miljoner kronor samt bolag som går med förlust på ebitda-nivå.

Mr Green väntas i slutet av 2016 ha en nettokassa på 339 miljoner kronor, vilket motsvarar 27 procent av börsvärdet på 1.276 miljoner kronor, motsvarande 10 procent av börsvärdet.

Pricer hamnar på andra plats följt av Lucara, Tethys Oil, Enea, Semafo, Pled Pharma, Mycronic, Micro Systemation samt Ericsson som kommer in på tionde plats. Omsusade Fingerprint Cards hamnar på trettonde plats med en förväntad nettokassa på 2,7 miljarder kronor i slutet av 2016.

    Print       Email
  • Published: 5 years ago on June 29, 2016
  • By:
  • Last Modified: June 29, 2016 @ 1:50 pm
  • Filed Under: Mr Green
  • Tagged With: