Loading...
You are here:  Home  >  Analyser  >  Current Article

‘Het sommar väntar Unibet’ – Placera

By   /  June 3, 2016  /  No Comments

    Print       Email

Placera rekommenderar köp i Unibet inför det stundande EM som börjar om blott en vecka. En hög värdering, även relativt Betsson, avskräcker inte.

För helåret 2016 väntas spelöverskottet öka med knappa 40 procent pådrivet framför allt av en stark utveckling för sportspelen. Vinsten per aktie väntas landa på 4,62 kronor enligt databasen Factset. Nästa år spås en lite lugnare tillväxt på 13,5 procent vilket lyfter vinsten per aktie till 5,0 kronor. P/e-talen för de närmaste åren uppgår med de prognoserna till 20,6 respektive 19,0.

Unibet har dock onekligen bra snurr i verksamheten för tillfället och med en het spelsommar framför oss lär aktiviteten bland kunderna vara fortsatt hög. Den underliggande tillväxten är urstark och Unibet får ut de skalfördelar man kan hoppas på av de ökade intäkterna.

Unibet är inte lågt värderat men kvalitet kostar och är man bara något så när långsiktig så är aktien fortfarande köpvärd.

Länk till analysen

    Print       Email
  • Published: 5 years ago on June 3, 2016
  • By:
  • Last Modified: June 3, 2016 @ 11:06 am
  • Filed Under: Analyser
  • Tagged With: