Loading...
You are here:  Home  >  Betsson  >  Current Article

Betssons spelappar borttagna i Holland, Finland

By   /  May 18, 2016  /  No Comments

    Print       Email

I februari 2015 togs spelbolagens appar bort från Apples app-store i Sverige efter påtryckningar från Lotteriinspektionen. Nu står det klart att Betssons iPhone appar i Nederländerna och Finland inte längre kan laddas ned. I Sverige kom apparna tillbaka efter tre år, efter att Branschföreningen för Onlinespel – BOS – tagit upp ärendet med Apple. Återstår att se hur det utvecklas i Nederländerna och Finland. Betssons Android-appar, mobile web samt givetvis själva hemsidan påverkas inte av detta.

Oklart huruvida exempelvis även Unibet har drabbats.

STOCKHOLM (Direkt) Betsson spelappar har tagits bort från Apples appbutik i Nederländerna och Finland. Åtgärden kommer efter krav från myndigheterna i länderna med motiveringen att apparna strider mot lokala marknadsföringslagar.

Det bekräftar Betssons kommunikationsdirektör Malin Sparf Rydberg för Nyhetsbyrån Direkt.

“Holländska och finländska myndigheter har agerat och krävt att Apple ska ta bort spelappar generellt då myndigheterna hävdar att de här typerna av appar strider mot lokala marknadsföringslagar”, säger hon.

Vilka konsekvenser får detta på kort sikt?

“Det är en viss kortsiktig effekt innan kunderna hittar tillbaka till den mobila webben, men kunder som har aktiva spelkonton hittar ju tillbaks till den lösning som fungerar eftersom du har ju dina pengar på kontot. På lång sikt är det här ganska positivt i och med lokala omregleringar. Lokala regelringar innebär att vi har rätt att marknadsföra precis på samma sätt som monopolen gör”, säger Malin Sparf Rydberg vidare.

Uppdatering från Unibet

STOCKHOLM (Direkt) Unibets vd Henrik Tjärnström säger att bolagets appar inte har dragits tillbaka av Apple i vare sig Holland eller Finland.

Det säger han i en kommentar till Nyhetsbyrån Direkt efter det har framkommit att myndigheterna i de länderna anser att vissa spelappar strider mot lokala marknadsföringslagar. Tidigare under onsdagen bekräftade Betsson för Direkt att bolagets spelappar har tagits bort från Apples appbutik i Nederländerna och Finland.

På en direkt fråga från Direkt om Unibets appar också dragits tillbaka i de aktuella länderna, svarar Henrik Tjärnström via mejl:

“Nej, det stämmer inte. I alla fall inte för en timma sedan”, mejlade han till Direkt omkring klockan 15.50.

Han bad att få återkomma i ärendet då han befann sig på ett flyg.


Ifall det var en statlig myndighets aktioner som föranledde att appar borttogs, vore det rimligt att det skett över hela linjen, åtminstone de större aktörerna. Så detta förvånar något.

 

    Print       Email
  • Published: 5 years ago on May 18, 2016
  • By:
  • Last Modified: May 18, 2016 @ 4:58 pm
  • Filed Under: Betsson, Nyheter