Loading...
You are here:  Home  >  Nyheter  >  Current Article

Vinstvarning från William Hill

By   /  March 23, 2016  /  No Comments

    Print       Email

En vecka innan böckerna stängs för Q1 2016 kommer William Hill med en vinstvarning. Orsakerna till ett lägre resultat än väntat är följande:

  • Ovanligt hög andel spelare som stänger av sig själv (‘time outs and self exclusion’), en ovanlig orsak till vinstvarning, och rimligtvis borde detta innefatta ett antal super-VIPs. Kostnadseffekten bedöms till £20-25m för 2016. Time outs innebär att kunderna sätter limiter på tid för spelande, förluster eller deponerat belopp.
  • Sämre resultat i Sportboken på grund av ogynnsamma resultat i europeiska matcher samt hästtävlingen Cheltenham. Detta är den klassiska anledningen till en vinstvarning, och här kan man om man vill överläsa en låg SB-marginal till Unibet/Betsson. Anmärkningsvärt är dock att deras spelkiosker (offline) har gynnats av fördelaktiga resultat i den engelska ligan, så något motstridiga uppgifter för en överläsning till Unibet/Betsson. Denna överläsning har dock tappat värde jämfört med tidigare då marginalerna har stabiliserats i branschen. Williams Hills marginal beräknas till 6.2%, 1.9 procentenheter under deras förväntan.
  • Låg kundanskaffning och lågt kundvärde på nya kunder.
  • Rörelseresultatet för 2016 uppskattas till £260-280m, en nedgång från 2015 så resultatet kom in på £291.

William Hill rapporterade sin Q4 så sent som den 26 februari, men sade då inget om en svag trading för Q1, något som VD idag medger var olyckligt.

Aktien tappar 13% på Londonbörsen.

    Print       Email