Loading...
You are here:  Home  >  Analyser  >  Current Article

Swedbank rekar köp i Unibet – RK 119 kronor

By   /  March 11, 2016  /  No Comments

    Print       Email

Unibet – starkt momentum och lågt värderad tillväxt

Unibet utvecklas till en ledande europeiska sportsspelsleverantör. Bolaget fokuserar på marknader som har lokal reglering eller som kommer att införa det inom en snar framtid, eftersom det minskar risken. Ett starkt momentum förväntas fortsätta under 2016 eftersom onlinespelsektorn har betydande medvind i och med att förflyttningen mot online och mobila kanaler accelererar. Unibet är i en bra position för fortsatt tillväxt. Många kommande stora sportevenemang under 2016 ger ett lyft för Unibet som har ett starkt varumärke inom sportspel.

Unibet har en historik av framgångsrika förvärv. Två gjordes under 2015 och Unibet är välpositionerat för att ta del av den pågående konsolideringen av den europeiska spelsektorn. Investerare har varit oroliga kring regleringssituationen i Europa. Men tack vare Unibets fokus på reglerade marknader och allt mer diversifierade geografiska profil kan konsekvenserna av en omreglering hanteras väl. Ingen enskild marknad står för mer än 20 procent av Unibets intäkter.

Attraktivt värderad: Vi anser att Unibet borde handlas till premium jämfört med sektorn, givet den höga graden lokalt licensierade vinster samt den överlägsna tillväxten. Aktien återhämtar sig fortfarande efter den svaga marknaden i början av året. Nu är en bra tid att köpa aktien.

Analysen är daterad till den 10 mars 2016.

    Print       Email
  • Published: 5 years ago on March 11, 2016
  • By:
  • Last Modified: March 21, 2016 @ 12:20 pm
  • Filed Under: Analyser
  • Tagged With: