Loading...
You are here:  Home  >  Betsson  >  Current Article

Ulrik Bengtsson blir VD även för Betsson AB

By   /  February 23, 2016  /  No Comments

    Print       Email

Betsson har letat ny VD i snart 9 månader sedan Magnus Silfverberg lämnade Betsson för Bisnode. Idag meddelar Betsson att man befodrar dotterbolags-VD Ulrik Bengtsson till att även bli VD för moderbolaget i Stockholm. Pontus Lindwall återgår till att bli arbetande SO och Lars Linder-Aronsson återgår till att bli ordinarie styrelseledamot.

Varför denna manöver inte gjordes redan när Silfverberg lämnade kan man fråga sig. Oavsett så torde det vara en effektiv lösning och sparar även in en VD-lön i gruppen. Pressmeddelande nedan:

ULRIK BENGTSSON UTSES TILL VD I BETSSON AB

Styrelsen för Betsson AB har utsett Ulrik Bengtsson till ny VD och koncernchef för Betsson AB. Ulrik Bengtsson har lång erfarenhet från digitala konsumenttjänster och närmare fyra års erfarenhet från internetspel genom sin roll som VD för Betsson Malta. Han efterträder Pontus Lindwall som återgår till sin tidigare befattning som arbetande styrelseordförande. Lars Linder-Aronson, nuvarande styrelseordförande, kvarstår i styrelsen som ledamot. Ulrik Bengtsson tillträder som VD och koncernchef den 1 mars. Ulrik har mångårig erfarenhet från digitala konsumenttjänster, bl.a. från MTG och Viasat. Under de senaste fyra åren har Ulrik framgångsrikt verkat som VD för Betssons operativa bolag BML Group Ltd, på Malta. Ulrik kommer även fortsättningsvis att vara VD för BML Group på Malta. ”Det känns verkligen bra att få Ulrik som VD även för moderbolaget eftersom han kan Betsson-gruppens hela verksamhet. Ulrik har spelat en stor roll i utvecklingen och genomförandet av de strategier som lett till en betydande värdetillväxt för gruppen” säger Pontus Lindwall, nuvarande VD och koncernchef för Betsson AB. ”Ulriks historik inom Betsson borgar för fortsatt god kontinuitet” säger Lars LinderAronson, styrelseordförande i Betsson AB. ”Jag har fått vara del av en otrolig resa de senaste fyra åren med Betsson men känner ändå att vi bara är i början på en strukturell omvandling av hela industrin, som möjliggörs av en fortsatt förflyttning av spelet online. I min roll som VD och koncernchef för Betsson kommer jag fortsätta att se till att gruppen i första hand fokuserar på kunderna, och att innovation sker där det är viktigt för dem. På det sättet kommer Betsson fortsätta ta marknadsandelar. Strategin att växa såväl organiskt som genom förvärv ligger fast” säger Ulrik Bengtsson.

    Print       Email