Loading...
You are here:  Home  >  Mr Green  >  Current Article

Kärrbrink gör come back i spelbranschen

By   /  February 19, 2016  /  No Comments

    Print       Email

Den svenska spelbranschen har präglats av vattentäta skott mellan Svenska Spel och de privata spelbolagen, vilket är något förvånande, men äntligen ser vi en rejäl ‘övergång’. Tidigare VD för Svenska Spel, Jesper Kärrbrink, tar rollen som VD för Mr Green i Malta.

Kärrbrink var VD för Svenska Spel mellan 2004 och 2008 och var tongivande i Svenska Spels förse att möta de privata spelbolagen, bland annat genom lansering av Poker och Kärrbrinks försök att dela polernätverk med andra länder, bland annat Österrike, något som dock aldrig förverkligades. Han avgick i protest mot ägarna, svenska staten genom Anders Borg, som avsåg bedriva en mer restriktiv spelpolitik. När Regeringen utsåg Margareta Winbergh till styrelseordförande valde Kärrbrink att se sig annorstädes.

Efter Svenska Spel blev Kärrbrink VD för börsnoterade Eniro under en turbulent period för bolaget där katalogverksamheten skulle ersättas av digitala intäkter samtidigt som bolaget hade dragit på sig en ordentlig skuldbörda från tidigare ägare. År 2010 fick Kärrbrink lämna Eniro. Mellan 2011-2015 var Kärrbrink VD för Euroflorist.

Kärrbrink börjar sin roll efter sommaren. Nuvarande VD, Bo Wänghammar, kommer att kvarstå inom koncernen. Sänghammar annonserades som VD i januari 2014.

    Print       Email