Loading...
You are here:  Home  >  Mr Green  >  Current Article

Flera nyheter i Mr Greens Q4-rapport -aktien tappar

By   /  February 19, 2016  /  No Comments

    Print       Email

I samband med rapporten för Q4 2015 annonserar Mr Green flera nyheter, bland annat att de avser att lansera en sportbok under 2016. Mr Green erbjuder idag endast kasino till sina kunder på mrgreen.com och garbo.com. LeoVegas, som kommer till börsen i närtid, har också valt att lansera en sportbok. LeoVegas sa dock att deras lansering kommer att ske innan EM i sommar, Mr Green kan inte specificera när under 2016. Bolaget har heller inte ännu valt leverantör, Kambi är säkert en kandidat.

Intäkterna ökade med 15%, EBITDA med 71%. Tillväxten i Mr Green har under 2015 kommit från Europe utanför Norden. Att EBITDA ökat så markant säger mer om hur dålig rapporten var för ett år sedan.

Övrigt från rapporten

Mr Green ställer in utdelningen, vilket inte låg i förväntningarna. Bolaget avser att återuppta utdelningen nästföljande år. Bolaget har en stark kassa, varför detta beslut förvånar.

Inga direkta nyheter från Österrike – bolaget betalar in spelskatter men bestrider fortfarande sin skatteskyldighet.

Italien går ‘slow’ och bolaget inväntar lanseringen av en sportbok, vilket anses behövas innan man kan intensifiera marknadsföringen i landet.

Mr Green får en ny styrelseordförande i Kent Sander och en ny Malta-VD i Jesper Kärrbrink. Sanders är idag styrelseordförande i det börsnoterade teknikbolaget Tobii. Jesper Kärrbrink var 2004-2008 VD för Svenska Spel. Mer om detta i separat artikel på spelaktier.se.

Mr Green har under kvartalet lanserat flera produktförbättringar, däribland nya mobilprodukter och teknisk plattform.

Bolagets har beslutat att noteras på Nasdaqs huvudlista vilket kommer att ske 2016.

Bolaget trycker i sin rapport att ‘cost of sales’ trendar nedåt, likaså marknadsföringskostnaderna. Vad avser MF har bolaget dragit ned på denna kostnad under andra halvan av 2015.

Länk till rapporten
Länk till presentation

Aktien tappade 8% på rapportdagen,

    Print       Email