Loading...
You are here:  Home  >  Net Entertainment  >  Current Article

‘Imponerande utveckling och ljusa utsikter för NetEnt’ – HSB

By   /  February 16, 2016  /  No Comments

    Print       Email

Imponerande utveckling och ljusa utsikter

Efter en svag inledning på året fick NetEnt revansch med en stark rapport för det fjärde kvartalet. Förväntningarna överträffades med god marginal på samtliga punkter. Under Q4 ökade omsättningen med 34 procent i jämförelse med samma kvartal föregående år (vilket var 6 procent mer än förväntat) och rörelseresultatet överträffade prognoserna med 8 procent.

Det skriver Handelsbanken i en analys.

Handelsbanken anser att utsikterna för NetEnt är ljusa och räknar med att aktien kommer att utvecklas starkt då aktiemarknaden stabiliseras.

Som leverantör till spelbolag tar NetEnt mindre risk och kan dessutom vara lönsamt på varje marknad. Förestående omregleringar (bl.a. skatter) av olika länders spelmarknader grumlar utsikterna för speloperatörerna, men effekterna för NetEnt väntas endast bli 1-5 procentenheter av intäkterna per år.

Det ska jämföras med en organisk tillväxt på 30 procent 2015 och förväntade 20-25 procent för 2016-17.

“Utöver hög tillväxt i Europa, där bolaget har en marknadsandel om cirka 30 procent, ser vi stor långsiktig potential i och med att vissa marknader i USA och Asien öppnas upp”, skriver Handelsbanken.

NetEnt har i dagsläget ett marknadsvärde på 18 miljarder kronor, men på sikt tror Handelsbanken att bolaget, som redan är noterat på Stockholmsbörsens Large cap-lista, kan bli betydligt större.

“Vi höjer våra vinstprognoser med 8 procent för 2016 och 5 procent för 2017, och räknar även med att uppskruvade prognoser i marknaden kommer att ge stöd åt aktien”, skriver Handelsbanken.

Rekommendationen köp upprepas.

Källa: Handelsbanken

    Print       Email