Loading...
You are here:  Home  >  Analyser  >  Current Article

‘Genomgående stark rapport av Unibet’ – Ålandsbanken

By   /  February 12, 2016  /  No Comments

    Print       Email

Ålandsbanken är först ut efter Unibets rapport med en ny analys, och säger köp utan att riktkursen framgår:

Genomgående stark rapport av Unibet

Unibet rapporterade en stark rapport i veckan. Spelöverskottet växte med 43 procent jämfört med det fjärde kvartalet 2014. Det var 13 procent bättre än konsensus och 11 procent bättre än Ålandsbanken hade förväntat sig. Organiskt uppgick tillväxten till 40 procent på årsbasis. Bolagets samtliga nyckelprodukter och marknader presterade bättre än väntat.

Det framgår av en färsk analys av bolaget.

Det justerade rörelseresultatet var samtidigt 7 procent bättre än konsensus förväntan och 9 procent högre än Ålandsbankens. Sammantaget ökade det med 40 procent jämfört med motsvarande period för ett år sedan, fortsätter man. Även den föreslagna utdelningen överträffade förväntan med hela 18 procent. Banken skriver att den uppgår till 2,87 kronor, vilket motsvarar en direktavkastning runt 3,3 procent.

Vidare ser även framtiden god ut. Hittills i första kvartalet har Unibet haft en organisk försäljningstillväxt om 30 procent. Inkluderas förvärv och valutaeffekter uppgår den till 45 procent, skriver banken. De nya förvärven, Stan James och iGame Group, presterar även väldigt bra, framgår det.

För 2016 har Ålandsbanken justerat upp prognoserna. Banken tror att försäljningen kommer gynnas av starka produkter och tagna marknadsandelar. Bra exponering och stora sportevenemang under året väntas även bidra. Vinstprognosen för året höjs därför med 5 procent och för 2017 höjs den med 4 procent. Det innebär att Unibet idag handlas till ett P/E-tal om 17,8 på 2016 års vinstprognos. Det anser Ålandsbanken är attraktivt och aktien belönas med en köprekommendation.

    Print       Email