Loading...
You are here:  Home  >  Nyheter  >  Current Article

Spelaktier tar stryk på börsen

By   /  February 8, 2016  /  No Comments

    Print       Email

Inga träd sägs växa till himmelen, och kanske gäller det även de svenska spelbolagen. Efter några fantastiska år på börsen har spelbolagen senaste månaderna underpresterat mot börsen. Huruvida detta grundar sig i en fundamental värderingsförändring (multipelkontraktion) eller bara är en kortsiktig korrigering får framtiden utvisa. Börsen har varit skakig och många aktier, framförallt råvarurelaterade och cykliska bolag, har sett sina kursen falla sedan sommaren 2015.

Betsson, som är det enda bolaget som rapporterat än så länge, är ner 15% på två handelsdagar efter sin rapport som kan beskrivas som ‘nästan enligt förväntningarna’. Visst kan man argumentera att Tyskland, marknadsföringskostnaderna och svaga starten för Q1 motiverar en justering nedåt, men det är inte heller första gången en rapport kommer in svagare än väntat från Betsson, utan att föranleda ett sådant kraftigt nedställ.

Unibet och NetEnt har dragits med bara i farten, och värst ser det ut för Evolution som backar över 14% idag utan att marknaden tycks förstå varför.

Så den uppenbara frågan blir; ser vi blott en temporär korrigering eller finns det anledning att tro att spelsektorn hade handlats upp till för höga nivåer som nu normaliseras?

För de positivt lagda finns det möjlighet att plocka upp Betsson till under 115, NetEnt väl under 400 och Evolution till under 250 kronor, något som inte låg i korten för några månader sedan. Den som dock tror att börsen är inne i en björnmarknad och att spelbolagen står framför sig en multipelkontraktion, kanske tror sig se Betsson under 100, NetEnt under 300 och Evolution under 200-lappen.

Placera.nu reagerar även de på spelbolagens motgånger i en artikel.

    Print       Email