Loading...
You are here:  Home  >  Betsson  >  Current Article

Inför Betssons rapport imorgon

By   /  February 4, 2016  /  No Comments

    Print       Email

Betsson meddelade igår att de betalar retroaktiv skatt för Tyskland, vilket kommer att belasta resultatet med 113mkr i Q4. Detta ligger inte i SMEs förväntningar.

Betsson Q4 2015 expectations

 

Betsson väntas presentera ett bruttoresultat på 770 miljoner kronor för årets fjärde kvartal enligt en sammanställning av sju analytikers prognoser som SME Direkt gjort. Det kan jämföras med 593 miljoner kronor motsvarande kvartal i fjol. Enligt sammanställningen förväntas en utdelning för helåret 2015 om i genomsnitt 4:86 kronor per aktie (11:94). Observera att det skett en split här, varför 14:58 ska användas i jämförelsen.

Av de analytiker som deltagit i SME Direkts sammanställning har fem stycken rekommendationen köp eller öka för aktien, medan två har behåll eller avvakta.

Betsson väntas få sig en släng av valutasleven även i det fjärde kvartalet då flera växelkurser försvagats under senare tid, främst i Norge, Georgien och Turkiet.

Det menar flera analytiker inför spelbolagets bokslut.

“Valuta borde ha en negativ påverkan när den svenska kronan stärkts mot turkiska liran och norska kronan och vi förväntar oss en negativ påverkan om 3,9 procent jämfört med en motvind om 2,3 procent i det tredje kvartalet”, skriver exempelvis SEB Equities.

Swedbank Markets påminner om detsamma:

“Valutakurserna har fortsatt att utvecklas till bolagets nackdel, när viktiga satellitmarknader som Turkiet och Georgien har fått se sina valutor sjunka betydligt i värde. Den norska kronan bidrar också negativt”.

Några andra punkter värda att beakta:

* Holländsk skatt.

Uppgifter om att den holländska omregleringen av landets onlinespelmarknad kan innebära en högre skatt än väntat tilldrar sig intresse. ABG Sundal Collier skriver i en kommentar att oron är obefogad och menar att förslaget netto faktiskt skulle kunna vara positivt.

* Hedgefondattack.

I december gick en amerikansk hedgefond till anfall mot Betsson och menade att köpet av georgiska Europe-Bet i somras hade kantats av oegentligheter. Betsson dementerade dock. Kommer Betsson att vidta juridiska åtgärder till slut?

* Tysk retroaktiv skatt följs av fler?

Betsson ska söka licens i Tyskland och betalar därmed 113 miljoner kronor för historiska vad för att undgå framtida skattekrav. Kan detta innebära ett liknande scenario på betydelsefulla marknader som Sverige, Finland och Norge frågar sig Danske Markets och menar att det inte kan uteslutas.

* Ny vd? Danske Markets menar att en ny vd borde vara på plats under innevarande halvår. Kommenterar kring detta vore intressant, enligt banken. Betssons dåvarande vd Magnus Silfverberg avgick sommaren 2015, styrelseordförande och den före detta vd:n Pontus Lindwall blev då tillförordnad vd.

* Betsson släpper sin rapport klockan 7.30 den 5 februari, följt av en telefonkonferens klockan 9.00.

Rapporten väntas den 5 februari klockan 7.30.

Deltagare: ABG Sundal Collier, Danske Bank Markets, DNB Markets, Handelsbanken Capital Markets, Nordea Markets, SEB Equities och Swedbank.

    Print       Email
  • Published: 5 years ago on February 4, 2016
  • By:
  • Last Modified: February 4, 2016 @ 3:40 pm
  • Filed Under: Betsson
  • Tagged With: