Loading...
You are here:  Home  >  Analyser  >  Current Article

‘Unibet fortsatt köpvärd’ – Placera.nu

By   /  November 4, 2015  /  No Comments

    Print       Email

Placera finner Unibet fortsatt köpvärd efter onsdagens starka rapport och kursrusning, detta trots att Unibet antas minska vinsten med 30% jämfört med förra året. Detta är dock mestadels valutarelaterat.

Den starka underliggande tillväxten till trots så rapporterar Unibet ett lägre resultat per aktie i årets tredje kvartal än i fjol, 23 procent lägre för att vara exakt. Den trenden kommer att bestå året ut och snittprognosen för vinst per aktie är enligt databasen Factset cirka 27 kronor för innevarande år. Det är drygt 30 procent lägre än förra året.

Men nästa år ser det bättre ut, och skulle valutorna normaliseras är det utrymme för vinstkalas

Nästa år väntas dock valutaeffekterna försvinna och vinsttillväxten återupptas. Snittprognosen för vinst per aktie för 2016 är 37,33 kronor, nästan 40 procent mer än i år. P/e-talen för de närmaste åren uppgår med de prognoserna till 28 respektive 21.

Läs hela analysen

    Print       Email