Loading...
You are here:  Home  >  Unibet  >  Current Article

Inför Unibets Q3-rapport

By   /  October 31, 2015  /  No Comments

    Print       Email

Den 4 november är det dags för Unibet att öppna sina böcker, och förväntningarna är på grund av valutor lågt ställda. Det brittiska pundet har som bekant stärkts kraftigt under 2015.

Unibet Q3 2015 estimat

Spelbolaget Unibet väntas rapportera ett resultat före skatt om 14 miljoner brittiska pund, GBP, för det tredje kvartalet 2015, enligt ett snitt av 4 analytikers estimat. Det är en minskning med 23 procent från i fjol. I andra kvartalet var siffran 15,2 miljoner.

Unibet har under första halvan av 2015 tampats med valutamotvind i samband med ett fortsatt starkt brittiskt pund. I juni meddelade bolaget att den vägda genomsnittliga förstärkningen av GBP mot Unibets
viktigaste valutor uppgick till cirka 14 procent mellan andra kvartalet 2014 och andra kvartalet 2015.

Bolagets redovisningsvaluta GBP har dessutom fortsatt att stärkas kraftigt. Även om detta inte har någon väsentlig inverkan på den underliggande utvecklingen i Unibets verksamhet, påverkas det redovisade resultatet vid omräkning till GBP, påminner Unibet.

Danske Bank uppger i en marknadskommentar några dagar innan rapporten det tredje kvartalet har ett svårt jämförelsetal i och med World Cup 2014, men bedömer ändå att rapporten kommer in positivt. Det nya samarbetet med Kambi beräknas bidra till en stark Sportbok.

Carnegie sätter fokus på utvecklingen i förvärven Stan James och iGame, och på återkoppling om integration och synergier framöver.

De fyra analytikerna i enkäten är enhälliga i sina rekommendationer av Unibet-aktien: alla säger köp.

Rapporten släpps den fjärde november klockan 07.30. En presentation hålls därefter klockan 09.00.

 

    Print       Email
  • Published: 6 years ago on October 31, 2015
  • By:
  • Last Modified: November 20, 2015 @ 7:54 pm
  • Filed Under: Unibet
  • Tagged With: