Loading...
You are here:  Home  >  Analyser  >  Current Article

Ålandsbanken: Betsson levererade stark tillväxt

By   /  October 23, 2015  /  No Comments

    Print       Email

Betsson levererade stark tillväxt

Ålandsbanken upprepar sin positiva syn på Betsson-aktien efter den tredje kvartalsrapporten. Totalt växte bolaget 24 procent under kvartalet, och 16 procent rensat för valuta och förvärv.

Det framgår i en färsk analys av bolaget.

Bolagets rörelseresultat kom in 5 procent över bankens prognos. Vinsten per aktie ökade samtidigt med 27 procent, trots att negativa valutaeffekter belastade resultatet med cirka 8 procent, skriver man.

Ålandsbanken räknar med ett fortsatt bra tillväxtmomentum även framöver. Detta eftersom att alla varumärken läggs över till en och samma plattform. Intäktssynergier från de senaste förvärven väntas även vara av betydelse. Exempelvis nämner banken det holländska förvärvet Oranje & Kroon som växte runt 30 procent under kvartalet och därmed visar den stora potentialen och hävstången i Betssons teknik och kunskap.

Enligt bolaget har de inte märkt av någon avmattning i den turkiska verksamheten till följd av den ökade politiska osäkerheten i regionen, fortsätter banken.

Prognosmässigt medför visserligen valutaeffekter och en hög rekryteringstakt att banken inte höjer sina prognoser för 2015-2016 med mer än ett par procent. Betssons aktie handlas trots detta till ett P/E-tal om 19 på 2016 års prognos, vilket i relation till vinsttillväxten är en attraktiv värdering, avslutar man. Rekommendationen är kvar på köp.

Källa: Ålandsbanken

    Print       Email
  • Published: 5 years ago on October 23, 2015
  • By:
  • Last Modified: November 20, 2015 @ 7:34 pm
  • Filed Under: Analyser
  • Tagged With: