Loading...
You are here:  Home  >  Betsson  >  Current Article

Inför Betssons Q3 rapport

By   /  October 18, 2015  /  No Comments

    Print       Email

Betsson släpper sin rapport för tredje kvartalet den 22 oktober. Den höga tillväxten beror delvis på grund av förvärvet i Georgien som gjordes 2015. Den vetgirige kan läsa artikeln om förra årets rapport och rapporten för Q2 2015, två rapporten som kom in över förväntan. Kommer det upprepas?

Betsson Q3 2015 estimat

Spelbolaget Betsson spås rapportera ett resultat före skatt om 264 miljoner kronor i det tredje kvartalet, enligt en enkätsammanställning. Det är ett lyft med drygt 29 procent jämfört med samma period i fjol, och kan även jämföras med de 212 miljoner som rapporterades in för kvartal två.

Carnegie skriver i en analys att Betsson har ett imponerande operativt resultat med god potential att ytterligare differentiera sitt erbjudande tack vare sin plattform och varumärkesstrategi. Men analyshuset påpekar också att tillväxten i Norden är relativt blygsam och att en stor del av resultat härrör från marknader med relativt höga risker. Carnegie ser motvind för de turkiska och norska valutorna.

Handelsbanken beräknar att 45 procent av Betssons intäkter härrör från Turkiet, Norge och Georgien, och uppger i sin analys att den senaste tidens valutakursrörelser pressat vinstprognoserna med cirka 10 procent på helårsbasis.

Av de deltagande analytikerna rekommenderar 2 köp eller övervikt, och 2 behåll.

Betssons delårsrapport släpps till marknaden torsdagen den 22 oktober klockan 07.30. Med start klockan 10.00 kan man sedan följa bolagets rapportpresentation via telefon eller nätet.

    Print       Email