Loading...
You are here:  Home  >  Net Entertainment  >  Current Article

Vd Per Eriksson säljer 38 000 aktier i NetEnt

By   /  September 2, 2015  /  No Comments

    Print       Email

NetEnts VD Per Eriksson har den 25 och 27 augusti sålt 31.390 respektive 6.687 aktier i det egna bolaget, till ett uppskattat värde om drygt 14 miljoner. Detta skedde ungefär samtidigt som  styrelseledamot Mikael Gottschlich köpte aktier för 50 miljoner.

Värt att notera är att försäljningen skedde kort efter att NetEnts optionsprogram 2012-2015 slutfördes.

Efter transaktionen är Eriksson 33 923 aktier och 40 000 optioner.

UPPDATERING: Eriksson kommenterar sin försäljning till Nyhetsbyrån Direkt:

Net Ents vd Per Ericssons hänvisar sin försäljning av mer än halva sitt aktieinnehav i bolaget till att han köpt en fastighet.

Det skriver han i ett e-postsvar till Nyhetsbyrån Direkt, med anledning av att han den 25 augusti och den 27 augusti sålt sammantaget 38.077 B-aktier i Net Ent. Efter transaktionen äger han totalt 33.923 B-aktier och 40.000 teckningsoptioner B i Net Ent.

Transaktionerna offentliggjordes i Finansinspektionens insynslista på tisdagskvällen. Tidigare under tisdagen hade Net Ent hållt en kapitalmarknadsdag i Stockholm.

Varför har du sålt mer än halva ditt aktieinnehav i Net Ent?

“Det har att göra med ett optionsprogram som löpt ut, och jag har valt att lösa in en del av det eftersom familjen just har köpt en fastighet”, skriver Per Eriksson.

Varför nämnde du inte det när du träffade investerare vid tisdagens kapitalmarknad?

“Det var en olycklig timing men eftersom det inte blev offentligt via Finansinspektionen förrän efter börsens stängning så kunde jag inte kommentera på det under dagen. Det viktiga är att mitt engagemang för bolaget är helhjärtat. Jag anser att jag fortfarande har ett betydande innehav.”

Avser du att sälja mer aktier?

“Jag kan inte ge någon prognos på om jag ska köpa eller sälja – det är helt och hållet ett privatekonomiskt beslut.”

Kommer du att vara kvar som aktieägare i bolaget?

“Ja, det är viktigt för mig att ha ett aktieägande i bolaget och jag anser att det är ett fantastiskt bolag med goda tillväxtmöjligheter. Jag har även köpt ytterligare 40.000 optioner i det senaste optionsprogrammet som beslutades i samband med bolagsstämman i april 2014.”

Är du på väg att sluta som vd för Net Ent?

“Som jag sa på kapitalmarknadsdagen i går har jag världens roligaste jobb och jag har inga planer på att sluta”, skriver Per Eriksson.

    Print       Email