Loading...
You are here:  Home  >  Analyser  >  Current Article

Börsveckan köper Evolution, säljer Cherry

By   /  August 31, 2015  /  No Comments

    Print       Email

Trots att Evolution Gaming stigit 155%  sedan noteringen för blott 6 månader sedan, rekommenderar Börsveckan köp i aktien. Cherry, som har stigit 30% under 2015, for dock kalla handen.

Spelleverantören Evolution Gaming kom med stark halvårsrapport som skickade upp aktien 20 procent under torsdagen. På lång sikt är det rimligt att anta att marginalerna i denna industri pressas men Börsveckan tror inte att vi är där än. Dessutom finns en hel del tillväxtmöjligheter att utforska. Det är inte för sent att köpa Evolution Gaming, anser Börsveckan och upprepar köprådet.

Cherry ser ut att vända till vinst nästa år tack vare ett par bra förvärv men frågan är om vinsterna blir stora nog för att driva upp aktien ytterligare efter årets 30-procentiga lyft.

“Mycket hänger på vad man tror att en relativt liten kasinooperatör kan tjäna på den tuffa nordiska marknaden, och vi räknar kanske lite lågt. Men en vinst runt 1:25-1:50 kronor per aktie i närtid är p/e-talet runt 40 till dagskurs 51 kronor”, skriver Börsveckan.

    Print       Email