Loading...
You are here:  Home  >  Net Entertainment  >  Current Article

Inför NetEnts rapport

By   /  July 9, 2015  /  No Comments

    Print       Email

Tiden går snabbt och kvartalen går snabbare för varje gång! NetEnt är först ut denna gång, blott tio dagar in på kvartalet. Antagligen vill bolaget har det överstökat för att gå på semester, medan Betsson tar en vecka till på sig att sätta ihop siffrorna. Betsson släpper sin rapport den 17 juli, nästa fredag. Unibet och Mr Green tar istället semester nu för att släppa sina rapporter den 6 respektive 15 augusti.

Inför NetEnts rapport
NetEnts aktieutveckling har varit en klass för sig senaste åren. På tre månader har aktien avancerat från 286 till dagens 345, en uppgång på 20% exklusive utdelningen. Bilden nedan presenterar förväntningarna inför morgondagens rapport:

 

Net Ent Q2 2015

 

NetEnt väntas redovisa ett resultat om 83 miljoner kronor före skatt i det andra kvartalet, enligt en sammanställning av analytikers estimat inför rapporten.

Bolaget beskrivs enligt Handelsbanken som “fortsatt tillväxtsegrare” enligt ett färskt analysbrev. Under de senaste nio åren har bolaget vuxit med över 1.200 procent och bedöms vara en fortsatt intressant investering då bolaget varken är skuldtyngd eller har cykliska effekter, heter det.

Tillväxten ser dessutom ut att fortsätta växa med hänsyn till bolagets etableringar i USA och Spanien, menar banken.

NetEnt som redan börjat skriva avtal med kunder på den amerikanska marknaden väntas även avisera fler överenskommelser under andra halvåret, skriver SEB Research i ett marknadsbrev. Dock bedöms
försäljningspotentialen i landet som “begränsad” inom de närmaste två åren, då bolaget mestadels bara verkar i New Jersey, skriver banken vidare.

Även den starka trenden i mobilanvändandet väntas bidra till tillväxten och SEB bedömer att rörelseresultatet kommer att växa med 51 procent i andra kvartalet då verksamhetens stordriftsfördelar väntas väga upp mot bolagets kostnader för investeringar i nya spel, mobil- och liveverksamheter, utvecklingskostnader samt expansionen i USA.

Vidare skriver SEB att NetEnt just nu genomgår sina bästa år. Men på längre sikt kan bolagets tillväxt utmanas av risker i spelindustrin som exempelvis lägre inträdeskostnader, skatter, konsolideringar i sektorn samt svarta marknader. Således betraktas det nuvarande p/e-talet på 38 för 2015, som något “brant”, enligt banken.

Av de tre analytikerna i enkäten rekommenderar en köp, en övervikt och en behåll.

    Print       Email