Loading...
You are here:  Home  >  Analyser  >  Current Article

DI: Betsson har mer att ge

By   /  July 2, 2015  /  No Comments

    Print       Email

I en artikel i Dagens Industri manar skribenten Anders Hägerstrand till köp i Betsson efter förvärvet av Europe-Bet. Köpet ser intressant ut och priset mycket modest;

För Europe-Bet betalar Betsson, beroende på hur stor tilläggsköpeskillingen blir, mellan 2,5 och 4,3 gånger rörelseresultatet för 2014 som var knappt 170 miljoner kronor. Det motsvarar mellan 420 och 720 Mkr. Om Europe-Bet som en del Betsson får samma värdering på börsen som resten av det svenska spelbolaget är marknadsvärdet på det georgiska spelbolagets vinst för 2014 plötsligt 2,5 miljarder kronor.

Justerat för köpeskillingen borde förvärvet av Europe-Bet något hårdraget lyfta Betssons aktie med åtminstone 13 kronor jämfört med fredagens stängningskurs. Det har den ännu inte gjort och det talar för att aktien kommer att stiga mer.

Betsson stiger med 4% på en Stockholmsbörs där Electrolux och bankerna tynger ned OMX till -0.7%.

    Print       Email