Loading...
You are here:  Home  >  Analyser  >  Current Article

ÅB hoppas på förvärv för Betsson

By   /  May 19, 2015  /  No Comments

    Print       Email

Ålandsbanken behåller sin köpstämpel för Betsson och ser förvärv som en trigger för aktien som annars är högt värderad.

Förvärv kan lyfta aktien ytterligare

Den organiska tillväxten tog fart under föregående år och den senaste kvartalsrapporten stärker Ålandsbankens positiva syn på bolaget. Fortsatta förvärv förväntas också kunna lyfta aktien ytterligare.

Betssons starka förvärvshistorik förväntas hålla i sig. För några år sen hade bolaget en del utmaningar med att integrera förvärv på ett bra sätt och synergierna som uppnåddes var dessutom relativt små. Men efter lanseringen av en ny teknisk plattform har förvärven gått allt bättre och Ålandsbanken tror att förvärvstakten mycket väl kan komma att öka framöver.

Förutom de synergier som uppnåtts anses de senaste förvärven värdeskapande då de bolag som köpts handlats till klart lägre multiplar än vad Betsson värderades till.

Bolaget har genom låneutrymme samt möjligheten att emittera ytterligare 10 procent aktier ett förvärvsutrymme på cirka 3 miljarder kronor. Det tillsammans med den starka integrationskapaciteten är således inga förhinder för fortsatta förvärv. Det gäller nu bara att hitta lämpliga bolag att köpa, skriver banken vidare.

Värderingen är visserligen hög men Ålandsbanken anser att med ett starkare momentum i verksamheten samt ett större utrymme för ytterligare värdeskapande förvärv så är Betsson alltjämt köpvärd. Rekommendationen blir således köp.

Källa: Ålandsbanken

    Print       Email
  • Published: 6 years ago on May 19, 2015
  • By:
  • Last Modified: May 22, 2015 @ 11:32 am
  • Filed Under: Analyser
  • Tagged With: