Loading...
You are here:  Home  >  Analyser  >  Current Article

SEB höjer Betssons riktkurs till 325 kr (300)

By   /  April 13, 2015  /  No Comments

    Print       Email

SEB Equity Research höjer riktkursen på spelbolaget Betsson
från 300 till 325 kronor. Rekommendationen är kvar på behåll.

SEB skriver i en analys att de börjar bli oroliga för att marknaden bortser ifrån den påverkan som kommande regleringar i Holland, Sverige och Norge kommer att medföra på Betssons lönsamhet. Behållrekommendationen upprepas därför.

Det framgår i en färsk analys från banken.

På reglerade marknader gäller nya regler. Bortsett ifrån skatter på runt 20 procent av bruttospelintäkterna skriver banken att ny landbaserad konkurrens också behövs ta i beaktning. Gällande beskattningen så är under 5 procent av bolagets intäkter beskattade i dagsläget.

Som ett exempel antar SEB att alla bruttospelintäkter under 2015 beskattas med 20 procent. Det skulle i teorin innebära ett 40 procent lägre rörelseresultat, efter positiva effekter som exempelvis lägre marknadsföringskostnader. Värderingarna skulle då landa på ett P/E-tal om 28x och en EV/EBIT-multipel om 26x bankens prognoser för 2015.

Anledningen till att banken inte sätter sälj på aktien är för att de väntar sig kortsiktigt och värdeskapande M&A-aktiviteter samt fortsatt tillväxtmomentum under 2015 och 2016. Det har nyligen spekulerats om ett potentiellt förvärv i Georgien.

Under första kvartalet väntar sig SEB att intäkterna växer med 24 procent, med fortsatt stöd från mobilt spelande, O&K-konsolideringen och fördelaktiga valutor. Turkiska lira är upp 17 procent på årsbasis. Rörelseresultatet väntas samtidigt stiga 33 procent på årsbasis och landa på 242 miljoner kronor.

Riktkursen sätts till 325 kronor, vilket är 10 procent lägre än DCF-värdet banken räknat ut, och behållrekommendationen upprepas.

Källa: Nyhetsbyrån Direkt

    Print       Email
  • Published: 7 years ago on April 13, 2015
  • By:
  • Last Modified: April 13, 2015 @ 11:30 am
  • Filed Under: Analyser
  • Tagged With: