Loading...
You are here:  Home  >  Analyser  >  Current Article

SHB sänker Unibet till minska (öka), ny riktkurs 476 (500)

By   /  March 17, 2015  /  No Comments

    Print       Email

Handelsbanken Capital Markets har sänkt sin rekommendation för Unibet till minska från tidigare öka. Riktkursen sänks från 500 kronor till 476 kronor. Analysen är daterad den 13 mars när aktien handlades till 476 kronor.

Handelsbanken bedömer att Unibets vinst sannolikt kommer att minska under 2015, vilket inte ligger i marknadens förväntningar.

“Vi tror att underskattade negativa valutaeffekter (11 procent vid nuvarande valutakurser) inte kan förklara hela avvikelsen jämfört med konsensusprognosen”, skriver Handelsbanken.

Värderingen av Unibet är rimlig vid ett kassaflöde i förhållande till börskursen på 5 procent, men Handelsbanken tror att detta kan vara av underordnad betydelse då marknadens vinstprognoser väntas behöva sänkas betydligt under nästkommande sex månader.

“Givet att bolaget behåller nuvarande höga utdelningsandel, finns dock visst kursfallsskydd i form av en hög direktavkastning på cirka 4 procent”, skriver Handelsbanken.

Handelsbanken räknar med att Unibets vinst i GBP kommer att minska under 2015, trots 16 procent organisk tillväxt i början av det första kvartalet. Då jämförelsesiffrorna för det andra och tredje kvartalet för förra året innehöll det största bettingevenemanget någonsin (fotbolls-VM), förväntar vi att den organiska intäktstillväxten för helåret uppgår till 8 procent, vilket är klart mindre än den negativa valutaeffekten på 11 procent.

Då spelskatterna dessutom ökar, tror vi att marginalerna i bästa fall kommer att vara oförändrade.

“Vi sänker våra försäljningsprognoser för 2015 för samtliga regioner till följd av valutaeffekter. Sammantaget sänker vi vår vinstprognos för 2015 med 6 procent, samtidigt som vi höjer den med 2 procent för 2016 till följd av en sannolik försening av omregleringen i Holland till det andra halvåret 2016”, skriver Handelsbanken.

Handelsbanken sänker sin rekommendation till minska (från öka).

Handelsbankens favorit i sektorn är Betsson (öka), som banken tror kommer att fortsätta att köpa bolag till betydligt lägre multiplar än den egna värderingen.

—————————————————————————————————————————————–

Som spelaktier.se skrev om i samband med bokslutskommunikén för 2014 har Unibet kraftigt valutamotvind till följd av pundets förstärkning under senare halvan av 2014.

 

    Print       Email
  • Published: 6 years ago on March 17, 2015
  • By:
  • Last Modified: March 27, 2015 @ 2:49 pm
  • Filed Under: Analyser
  • Tagged With: