Loading...
You are here:  Home  >  Net Entertainment  >  Current Article

Nya rekommendationer och riktkurser efter rapport

By   /  February 13, 2015  /  No Comments

    Print       Email

Detta dokument uppdateras allt eftersom ändrade riktkurser når marknaden.

 

SEB upprepar sin köprekommendation och höjer riktkursen från 280 till 290 kronor.

Net Entertainments tillväxt fortsätter vara robust och under det fjärde kvartalet uppgick den till 28 procent i lokala valutor, drivet av god utveckling för operatörerna och för de mobila intäkterna, skriver SEB.

Framtidsutsikterna för 2015 ser goda ut, med 18 signerade operatörer som inte har lanserat bolagets spel ännu. Bankens analytiker väntar sig dessutom att Danske Spil kommer signeras under första halvan av året. Spanien kommer dessutom reglera slotspel under andra kvartalet, vilket öppnar upp en marknad med 47 miljoner invånare, fortsätter man.

Net Entertainment bekräftade även att bolaget kommer göra entré i USA under 2015. SEB  tror dessutom att ytterligare nya marknader kan vara på väg.

För 2015 spår bolaget självt att rörelsemarginalen kommer att bli i nivå med 2014 års (runt 31 procent). SEB tror dock att denna prognos är aningen försiktig, precis som inför 2014. Investeringsbehoven är inte lika uttalande som för ett år sedan, tillväxtpotentialen är fortsatt solid och valutorna är på bolagets sida, heter det. Banken väntar sig därför en rörelsemarginal som är 0,9 procentenheter högre.

Under Q2 eller Q3 kan det uppstå en negativ påverkan på bolagets intäkter, eftersom att Italien stänger ned för olicensierade operatörer. Men eftersom att detta troligtvis kommer ske ungefär samtidigt som Spanien öppnar upp sin marknad bör nettoeffekten bli begränsad, avslutar banken.

    Print       Email