Loading...
You are here:  Home  >  Mr Green  >  Current Article

Mr Green resererverar 108 msek för skattetvisten i Österrike

By   /  February 6, 2015  /  No Comments

    Print       Email

Mr Green meddelade i början av oktober att de riskerar en skattesmäll i Österrike och frivilligt upprättat en självrättelse för att undvika skattetillägg, i den händelse de går förlorande ur skattetvisten. Idag meddelar bolaget att man kommer att reservera 108 msek i bokslutet för 2014 samtidigt som man uppger att styrelsen föreslår en oförändrad utdelning om 1.30 SEK per aktie.

Bolaget fortsätter dock att bestrida kravet:

”Vi bestrider skattskyldigheten och har goda förhoppningar att få gehör för våra invändningar”, säger Mikael Pawlo, VD för Mr Green & Co.

Bolaget fortsätter sin verksamhet i Österrike men kommer att dra ned på marknadsinvesteringarna. Mr Green deklarerar sedan september sina intäkter till den Österrikiska skattemyndigheten, men anger samtidigt ett skattebelopp om noll kronor. Mr Green bestrider kravet och kommer att överklaga domar i Österrike men  även begära prövning i EU-domstolen. Ärendet kan därmed bli långdraget, vilket förvisso ligger i Mr Greens intresse.

Läs hela pressmeddelandet.

    Print       Email