Loading...
You are here:  Home  >  Nyheter  >  Current Article

Unibet avyttrar akiter i bingo.com – förvärvar domännamnet och verksamheten

By   /  January 3, 2015  /  No Comments

    Print       Email

Unibet förvärvade 2010 aktier för $2,25m  i USA-noterade bingo.com som drev en bingoverksamhet under samma namn sedan milleniumskiftet. Det har sedan dess varit tyst om investeringen från Unibets sida. Bingo.com har inte fått fart på sin verksamhet och genomfört nyemissioner sedan Unibet köpte aktier. Bolaget har senaste året istället positionerat sig mot ‘social gaming’ inom bingo och lanserat en produkt på app store/google play.

Aktien har dock utvecklats positivt, från 0,15 USD vilket var Unibets anskaffningsvärde till dagens drygt $0,70. Sedan dess har nya aktier gets ut ska nämnas, vilket inneburit att Unibet gick från 26% av bolaget till 21%.

Unibet har varit teknikleverantör för bingo.com och i pressmeddelandet framkommer att 30% tillfallit Unibet, resterande 70% Bingo.com.

Nu meddelar Unibet att man säljer aktierna i Bingo.com men köper samtidigt domännamnet och tillhörande ‘real gaming’ verksamhet. Affären innebär att bingo.com köper ut Unibet som ägare för $6m samtidigt som Unibet betalar $8m för domännamnet och befintliga verksamheten för bingo.com.

Eftersom aktierna är upptagna till ett värde om £1,1m i Unibets böcker kommer Q4 att innebär en engångsvinst av aktieförsäljningen($6m – £1.1m), samtidigt som kassaflödet påverkas negativt med $2m.

Bingo.com drivs idag som en bingo/casinosajt på engelska, svenska, norska samt finska.

Länk till pressmeddelande från Unibet
Länk till pressmeddelande från Bingo.com

 

 

    Print       Email