Loading...
You are here:  Home  >  Betsson  >  Current Article

Betsson blir första spelbolag på Large Cap

By   /  December 17, 2014  /  No Comments

    Print       Email

Betsson kommer den 1 januari 2015 att flyttas till Nasdaq Stockholm Large Cap som första spelbolag. Kravet för Large Cap är ett börsvärde överstigande 1 miljard Euro under två år, något som Betsson nu klarat av.

Flytten till Large Cap får ingen omedelbar reell effekt för befintliga aktieägare. Fonder och institutioner har ofta investeringskriterier som kan innebära att man är begränsad att investerar endast i Large Cap bolag, men även det omnämnda förekommer för exempelvis småbolagsfonder.  Ett ökat intresse från utländska investerare och kapitalmarknaden är också rimligt att förvänta sig. En viss odramatisk ägarförändring kan således ske över tiden.

Betssons aktie handlades upp 0.9%, OMX30  +0.6%.

Intressant att notera är att Unibet faktiskt har ett större börsvärde än Betsson samt att även Net Entertainment kvalificerar sig för Large Cap. Om inget drastiskt sker med aktierna kommer samtliga handlas på Large Cap 2015/2016, närmast till tur ligger Unibet. Betsson är först, men inte störst.

 

Börsvärde (miljarder SEK)

Betsson 12.66
Unibet 13.86
Net Entertainment 10.44

Läs pressmeddelande

 

    Print       Email
  • Published: 6 years ago on December 17, 2014
  • By:
  • Last Modified: December 24, 2014 @ 12:12 am
  • Filed Under: Betsson, Nyheter
  • Tagged With: