Loading...
You are here:  Home  >  Nyheter  >  Current Article

CVC förvärvar Sky Bet

By   /  December 4, 2014  /  No Comments

    Print       Email

Riskapitalbolag CVC Capital Partners förvärvar Sky Bet för £800 miljoner. Förvärvspriset motsvarar en EBITDA multipel om 15x, den höga multipeln beror, enligt köparen, på den höga tillväxten och ‘high cash generation’. Sky Bet grundades 2001 och har givetvis haft stor fördel av ägarkopplingen till Sky Sports i UK. Sky kommer att fortsatt äga 20%.

Att ett riskkapitalbolag i Sverige skulle förvärva ett spelbolag känns mer osannolikt, men spelmarknaden har varit privatiserad i UK under lång tid och den nya spelregleringen tar ned risknivån på  investeringar i spelbolag.

    Print       Email
  • Published: 6 years ago on December 4, 2014
  • By:
  • Last Modified: December 4, 2014 @ 9:56 am
  • Filed Under: Nyheter
  • Tagged With: