Loading...
You are here:  Home  >  Unibet  >  Current Article

Optionslösen i Unibet

By   /  November 21, 2014  /  No Comments

    Print       Email

Unibet har gått urstarkt på börsen senaste åren. På två år har aktien mer än dubblats i värde. Gladast för detta är bolagets ledning och VD som deltar i optionsprogram. I dagarna avslutades ett optionsprogram som innefattade 228 099 aktier, värda 99 miljoner. I samband med optionslösen tillförs Unibet drygt 39 miljoner från deltagarna.

VD Henrik Tjärnström har löst 92 977 optioner, varav 32 977 har avyttrats för att finansiera köpet av 60 000 aktier till ett värde om drygt 26 miljoner. Tjärnström köpte i maj aktier för 11,1 ,miljoner.

Eftersom Unibet inte är ett svenskt bolag, till skillnad från Betsson, berörs ledande innehavare inte av Finansinspektionens regler för rapportering av insynspersoners innehav. Utifrån tidigare pressmeddelanden borde Tjärnströms innehav uppgå till 64 miljoner SEK.

    Print       Email