Loading...
You are here:  Home  >  Net Entertainment  >  Current Article

Net Entertainment förlorar i Kammarrätten mot Skatteverket

By   /  November 6, 2014  /  No Comments

    Print       Email

I januari 2013 meddelade Net Entertainment att Skatteverket avsåg upptaxera Net Entertainment för 2007-2010 med 92 miljoner SEK. Tvisten handlar om huruvida företagets vinster genererades  från Sverige eller Malta. Bolaget hävdar Malta, Skatteverket Sverige och i Malta beskattas vinster med 5%, i Sverige runt 30% för perioden 2007-2010.

I september beslutade Skatteverket att upptaxera Net Entertainment, vilket överklagades till förvaltningsrätten. Idag kom domslutet från Förvaltningsrätten som följer Skatteverkets linje. Net Entertainment kommer att överklaga och kommer inte reservera några kostnader med motiveringen att “det föreligger övervägande sannolikhet att Kammarrätten beslutar till Net Ents fördel”.

För att sätta beloppet i perspektiv redovisade Net Ent en vinst för 2012 på 133 miljoner och delade ut 89 miljoner i maj 2013.

Länk till pressmeddelande.

 

    Print       Email