Loading...
You are here:  Home  >  Analyser  >  Current Article

Inför Mr Greens rapport – Redeye upprepar köp i Mr Green, riktkurs 61kr

By   /  November 5, 2014  /  No Comments

    Print       Email

På fredag öppnar Mr Green sina böcker för de tredje kvartalet. I senaste rapporten guidade VD för att tredje kvartalet startat starkt:

Vi kan även se att trenden håller i sig i början av juli med en mycket stark tillväxttakt.

Sedan senaste rapporten har insiders fortsatt att sälja aktier men för första gången rapporteras även köp av den nytillträdde finansdirektören. Affärsvärlden rekade köp i Mr Green till riktkurs 46 kronor och Redeye upprepade sin köprekommendation av Mr Green. Men det som kom att prägla kvartalet var nyheten att Mr Green reserverar 100 miljoner för eventuellt skattekrav från Österrike. Nyheten fick aktien att backa 20%, ett fall som sedan fortsatte i någon dag. Totalt tappade Mr Green över 250 miljoner i börsvärde. Senaste dagarna har aktien dock repat sig även fast det fortfarande är en bit kvar till de tidigare kursnivåerna.

Österrike, mobiltillväxten och kostnadsutvecklingen är troligtvis vad investerarna kommer att fokusera mest på.

Idag kom Redeye med en uppdaterad analys som, Österrike till trots, upprepar riktkursen 61 kronor. Deras ‘bear case’  innebär ett värde på 30 kronor, ‘base case’ alltså 61 kronor och ‘bull case’ 118 kronor. Redeyes analys är ett måste för investerar då de är de enda som bevakar Mr Green.

Läs analys av Redeye

    Print       Email