Loading...
You are here:  Home  >  Analyser  >  Current Article

‘Betsson har eftertraktade egenskaper’ – Handelsbanken

By   /  October 28, 2014  /  No Comments

    Print       Email

Betsson överträffade en försiktig konsensusprognos men nådde inte upp till Handelsbankens prognos för rörelseresultatet i rapporten för det tredje kvartalet den 24 oktober. I förhållande till konsensus var det sportspel som överraskade positivt, både gällande omsättning och marginal. Hittills i det fjärde kvartalet menar dock bolaget att spelmarginalen varit svagare, vilket medför något sänkta prognoser.

Det skriver Handelsbanken i en analys.

Både i Sverige och i Norge har det diskuterats omregleringar av spelmarknaden.

“Vi tror att detta kommer medföra att det blir fler små spelföretag till salu. Utöver detta börjar vi närma oss utdelningssäsongen, då högutdelande aktier får extra fokus”, skriver Handelsbanken.

Betsson ger en förväntad direktavkastning på 4,8-5,8 procent för 2014-15, vilket är extra intressant med tanke på att bolaget växer stadigt och har en konjunkturstabil verksamhet.

I det längre perspektivet ser vi stor potential i bolagets samriskbolag i Kina. Betsson har haft en stark kursutveckling i år, men Handelsbanken bedömer att den fortsatta potentialen är stor och upprepar köprekommendation.

    Print       Email