Loading...
You are here:  Home  >  Analyser  >  Current Article

SEB upprepar köp i Unibet – riktkurs 380 (oförändrad)

By   /  October 20, 2014  /  No Comments

    Print       Email

Unibets organiska tillväxt väntas bli 32 procent i lokala valutor under det tredje kvartalet. Sportbokmarginalen väntas bli 8,1 procent efter gratisvad, med support av fördelaktiga fotbollsresultat. Likt det andra kvartalet väntas västra Europa vara den regions om visar starkast tillväxt trots att bolaget tvingats dra ned på marknadsföringen i Holland inför landets omreglering av spelmarknaden.

Detta framgår av en analys från SEB.

Resultatet under kvartalet väntas ha påverkats positivt på grund utav slutspelet i VM, genomsnittligt högre sportsboksmarginaler och på grund utav fortsatt växande andel mobila intäkter. Banken spår att den mobila andelen av bolagets intäkter kommer att uppgå till 34 procent, jämfört med 23 procent under samma period föregående år.

Med ett stabilt tillväxtmomentum argumenterar banken för att Unibet är den speloperatör som står bäst rustad inför de kommande omregleringarna runt om i Europa, med redan 30 procent av sina intäkter (spelöverskottet) från reglerade marknader. Holland väntas omregleras 2016 och Sverige året därpå.

Banken väntar sig att EBITDA-resultatet uppgår till 17,3 miljoner pund, vilket är 23 procent högre än för ett år sedan och innebär en marginal om 22,6 procent. Detta resultat bedöms innehålla en liten effekt av bolagets operationella hävstång, men som delvis även belastas negativt av högre skatter. Marknadsföringskostnaderna väntas ha varit 30 procent av spelöverskottet, vilket är i linje med bolagets helårsguidning.

Aktien handlas i dag till ett P/E-tal om 16,3x årets prognoser, och till 14,2x och 15,8x prognoserna för 2015 och 2016. Riktkursen är satt till 380 kronor och rekommendationen köp kvarstår.

Källa: SEB Equity Research

    Print       Email
  • Published: 6 years ago on October 20, 2014
  • By:
  • Last Modified: November 14, 2014 @ 10:41 am
  • Filed Under: Analyser
  • Tagged With: