Loading...
You are here:  Home  >  Mr Green  >  Current Article

Mr Green flaggar för skattesmäll i Österrike

By   /  October 2, 2014  /  No Comments

    Print       Email

Mr Green tappar 17% på förmiddagen efter att bolaget riskerar en skattesmäll i Österrike och valt att inge en självrättelse i enlighet med österrikisk skattelagstiftning. Bolaget bestrider dock fortfarande skattekravet som man menar “anses strida mot den konstitutionella lagstiftningen i Österrike och även anses strida mot flera EU direktiv.”

Skattebeloppet är ackumulerat sedan 2011 då Österrike införde nuvarande skattelagstiftning för nätcasino och baserat på en skattesats på 40% av omsättningen (gross game win). Österrike menar att lagstiftning gäller för spelbolag oavsett var de är licensierade.

Mr Green är, vad spelaktier.se erfar, det enda och därmed första bolag att flagga för eventuella skatteproblem i Österrike. Situationen borde vara likartad för övriga spelbolag. De svenska spelbolagen har troligtvis relativt få Österrikiska kunder, men att Mr Green hade en sådan betydande verksamhet i Österrike var okänt för marknaden, och att övriga spelbolag varnar för sina intäkter från Österrike ligger i farans riktning.

Kända spelbolag på den Österrikiska spelmarknaden är Bwin, Bet-at-home och Interwetten för att bara nämna de mest uppenbara. De två förstnämnda har även grundats i Österrike. Betssons och Unibets intäkter från Österrike är okänt, men Österrike som marknad omtalas sällan, vilket talar för att bolagen har en betydligt mindre exponering än vad som uppenbarligen är fallet för Mr Green.

Nedgången på 17% motsvarar ett tapp om 230 miljoner SEK, väl över skattekravet ifall det vinner laga kraft. Huruvida detta är motiverat eller inte är en svår fråga, men i korgen skall även läggas bolagets osäkerhet kring framtida intäkter från Österrike och huruvida det finns fler marknader där motsvarande scenario kan inträffa. Bolagets likvida medel uppgick till knappt 100 miljoner SEK vid utgången av Q2, varför ingen uppenbar likviditetsrisk föreligger. Utifrån den information som meddelades idag är det även osäkert när en eventuell skatteinbetalning skulle ske.

Läs hela pressmeddelandet.

 

    Print       Email