Loading...
You are here:  Home  >  Analyser  >  Current Article

HSB hyllar Net Entertainment

By   /  September 19, 2014  /  No Comments

    Print       Email

Handeslbanken Capital Markets tecknar en ljus framtid för Net Entertainment och räds inte köprådet trots en hög värdering, P/E 25 för nästa år.

Net Entertainment bryter ny mark

På en marknad där de största aktörerna har vuxit med 166 procent sedan 2007 har Net Entertainment vuxit med 476 procent. I det andra kvartalet fick bolaget 10 nya kunder, att jämföra med 6 i samma kvartal 2013. Detta bådar gott för den fortsatta tillväxten. Förutsatt att växelkurserna är stabila räknar bolagsledningen med högre rörelsemarginal 2014 än 2013. Handelsbanken förväntar sig en ökning med en procentenhet till nära 30 procent (EBIT).

Det skriver Handelsbanken i en analys.

Live casino är fortfarande en förlustbringande verksamhet, men spelen är på uppgång. Net Ent arbetar hårt med att slå sig in på tidigare monopolmarknader i Europa och siktar på att etablera sig i USA i år.

“Net Ent uppvisade en imponerande försäljningsökning på drygt 30 procent under det första halvåret och vi räknar med att den fortsatta utvecklingen kommer att bli bra”, skriver Handelsbanken,

Handelsbanken bedömer att utsikterna för Net Ent är ljusa. Värderingen är hög (P/E-tal på 25x 2015pr), men banken anser att det är motiverat givet bolagets unika egenskaper.

“Utöver att Net Ent är skuldfritt och har stigande kassaflöden och marginaler, räknar vi med att bolaget kommer att fördubbla omsättningen till 2017 och att rörelseresultatet växer än snabbare”, skriver Handelsbanken.

Handelsbanken ser fortsatt uppsida i aktien och upprepar rekommendationen öka.

    Print       Email