Loading...
You are here:  Home  >  Nyheter  >  Current Article

Fantastisk utveckling för Kambi på börsen

By   /  September 16, 2014  /  No Comments

    Print       Email

Kambi är utan tvekan sommarens spelaktie på Stockholmsbörsen. Kambi delades ut till Unibets aktieägare den 2 juni och handlades kring 29 kronor den första dagen. Idag, 3,5 månader senare, handlas aktien till drygt det dubbla, 65 kronor.

I samband med att aktien delades ut sjönk Unibet cirka 22 kronor rensat för den kontantutdelning som skedde samtidigt, vilket också var det värde som Unibet åsidosatt till Kambi i samband med utdelningen.

Under sommaren släppte bolaget sin första rapport som självständigt bolag och i slutet av augusti tog Danske Market upp bevakningen av Kambi med riktkurs 90 kronor, motsvarande en uppgång om 100% från aktuell börskurs. Ungefär samtidigt framkom det i förbifarten att grundaren Anders Ström ökat sitt innehav i Kambi efter utdelningen samtidigt som han sålde en tredjedel av aktierna i Unibet.

Några nya kunder har Kambi inte tecknat under perioden, men i början av september blev Kambi  medlem i WLA, World Lottery Organization, där Net Entertainment är medlem sedan tidigare.

År 2007 delade Betsson ut Net Entertainment till aktieägarna, en affär av samma logik som i fallet Kambi. Aktien har sedan dessa stigit från 15 kronor till nära 200, en fantastiskt utveckling. Faktum är att Net Entertainments börsvärde snart tangerar Betssons.  Vid 65 kronor återstår cirka 300 kronor och sju år för att Kambi ska göra samma bedrift som Net Entertainment.

 

    Print       Email
  • Published: 7 years ago on September 16, 2014
  • By:
  • Last Modified: September 16, 2014 @ 12:13 am
  • Filed Under: Nyheter, Unibet
  • Tagged With: