Loading...
You are here:  Home  >  Nyheter  >  Current Article

Breda insynsförsäljningar i spelbolagen senaste tiden

By   /  August 27, 2014  /  No Comments

    Print       Email

I närtid har samtliga bevakade bolag av spelaktier.se rapporterat om insynsförsäljningar, vissa av betydande storlek. En sådan bred insynsförsäljning över samtliga bolag i branschen har inte setts i modern tid, men behöver inte nödvändigtvis vara ett orosmoln eller betyda att företrädare unisont drar öronen åt sig för framtiden. Det kan vara en ren tillfällighet, och det finns även köp registrerade som ger en annan bild av framtiden för bolagen.

Betsson har haft flera stora insynsförsäljningar senaste sex månaderna, framförallt Per Hamberg som sålde 750 000 aktier i juni 2014. Även styrelseledamoten Linder-Aronson och arvingen till Bertil Knutsson har sålt aktier.

Mest intressant är dock Pontus Lindwalls försäljning av 100 000 aktier i slutet av juli där Lindwall angav amortering av bostadslån som anledning. Som motvikt köpte Betssons Malta-VD 830 aktier den 8 augusti, motsvarande knappt 200 000 kronor.

I Unibet rapporterades i förra veckan att grundaren och storägaren Anders Ström säljer en tredjedel av innehavet, motsvarande 930 000 aktier till institutionella ägare. Posten var värd ungefär 333 miljoner SEK.

Även för Unibet har rapporterats insynsköp senaste tiden. Den 14 maj köpte VD Henrik Tjärnström aktier för 11 miljoner, vilket får sägas är en mastig investering även för en börs-VD.

Unibet följer Maltesisk lagstiftning vad avser insynstransaktioner, vilken uppenbarligen är betydligt mindre transparent.

I Net Entertainment sålde i fredags bolagets Malta-VD 25 000 aktier till ett värde om cirka 4,6 miljoner SEK. här ska poängteras att försäljningen skedde i samband med tilldelning från optionsprogram. Även här har vi en kontradiktion i styrelseledamoten Maria Redin som i slutet av juli köpte 480 aktier för 85 000 kronor. Precis som i Betsson, lite olika valörer på köp och sälj.

I Mr Green sålde i måndags storägaren Hans Fajerson drygt 61 000 aktier till ett värde om cirka 2,5 miljoner SEK. I Mr Green finns i princip inga köp av insynspersoner registrerade under företagets första år som publikt bolag, förutom interntransaktioner mellan insynspersoner och flytt av aktier mellan depåer.

Situationen i Mr Green är dock lite annorlunda och mer förlåtande eftersom flera av grundarna/ledande befattningshavare antagligen ville utnyttja möjligheten att casha in när möjligheten uppenbarade sig som publikt bolag.

Framtiden får utvisa om dessa relativt betydande försäljningar hade en historia att berätta eller om de saknar signalvärde.

 

 

    Print       Email