Loading...
You are here:  Home  >  Nyheter  >  Current Article

Anders Ström säljer en tredjedel av innehavet i Unibet

By   /  August 21, 2014  /  No Comments

    Print       Email

I onsdagskväll meddelades att Unibets grundare och styrelseordförande, Anders Ström, sålt en tredjedel av sitt innehav i Unibet till institutionella investerare.  Försäljningen uppgår till 930 000 aktier, motsvarande 333 miljoner kronor, och efter transaktionen äger Ström 1 920 000 aktier, motsvarande 6.8% av både röster och kapital.

“ASCH (Anders Ström Core Holdings) behåller ett betydande ägande i Unibet och avser att fortsätta vara en engagerad och långsiktig ägare även framgent. Personligen fortsätter jag att arbeta i enlighet med mitt mandat som ordförande i bolaget och ämnar vara tillgänglig för nyval även vid nästa årsstämma”, kommenterar Anders Ström i pressmeddelandet.

I en intervju med Nyhetsbyrån Direkt framkommer även att Ström ökat sitt innehav i avknoppningen Kambi, från 10 till 15.3%.

Saxat från Nyhetsbyrån Direkt

Ander Ström har sålt ungefär en tredjedel av sitt innehav i Unibet, bland annat för att frigöra resurser till andra investeringar inom spelsektorn och mer specifikt inom B2B-segmentet.

Det säger Anders Ström, som grundade Unibet, till Nyhetsbyrån Direkt efter affären som inbringade mer än 300 miljoner kronor.

“Under senare tid har jag investerat i en del annat. Dels i spelsektorn, i bolag som inte konkurrerar med Unibet, men även i annat. Jag står också inför nya investeringar. Det är skälet till den här försäljningen”, säger Anders Ström.

Han lyfter dels fram att spelsektorn utvecklas mot reglerade marknader på konsumentsidan, B2C, och dels det egna intresset för bolag som är inriktade mot B2B, det vill säga mot att ta fram produkter och tjänster till speloperatörerna.

“Det är sådana investeringar jag tittar på, bolag som inte konkurrerar med utan snarare kompletterar Unibet. Det finns väldigt många duktiga entreprenörsbolag och när det dyker upp tillfällen är jag intresserad. Jag har investerat i både börsnoterat och i mindre icke-noterade bolag. Jag har till exempel ökat i Kambi efter utdelningen”, säger han.

Anders Ström tycker själv att försäljningen av Unibet-aktierna är odramatisk och han fortsätter som styrelsens ordförande.

“Jag är lika taggad som tidigare och kommer att finnas tillgänglig för att bli omvald till styrelsen nästa år också. Jag gillar att jobba i spelbranschen och Unibet är ett fantastiskt fint bolag att vara i. Jag tycker att det är 100 procent business as usual”, säger Anders Ström.

Anders Ström Core Holdings, ASCH, har ökat från knappt 10 procent till 15,3 procent i Kambi, vilket gör ASCH till största ägare i den från Unibet avknoppade sportspelsmotorn.

“Det är ett fint bolag som jag är en långsiktig investerare i. Där vet jag dock inte hur jag ska göra med styrelsearbetet framöver”, säger Anders Ström, som samtidigt inte vill kommentera om ägandet i Kambi kan öka ytterligare.

Målet för ASCH är att ha en “någorlunda” diversifierad portfölj. Unibet utgör även efter onsdagens försäljning det överlägset största innehavet.

“Vi har investerat lite i fastighetssektorn för att diversifiera oss och tanken är att fortsätta göra det. En sektor inom teknik och internet som vi tittar på nu är kryptovalutor. Bitcoin är ett modeord men vi tycker att själva principen, eller protokollet, för hur det fungerar går att applicera på många olika affärsmodeller, bland annat smarta kontrakt. Vi är även intresserade av innovativa bolag inom transaktioner för, och mining av, kryptovalutor”, säger han.

Anders Ströms försäljning av 930.000 aktier i Unibet, motsvarande cirka 3,3 procent av aktierna och rösterna, blev känd på onsdagskvällen. Affären mäklades av Enskilda till kurs 345 kronor och hela affären var därmed värd drygt 320 miljoner kronor. ASCH har efter försäljningen kvar drygt 1,9 miljoner aktier motsvarande 6,8 procent i Unibet.

    Print       Email
  • Published: 7 years ago on August 21, 2014
  • By:
  • Last Modified: August 21, 2014 @ 3:59 pm
  • Filed Under: Nyheter, Unibet
  • Tagged With: