Loading...
You are here:  Home  >  Mr Green  >  Current Article

Redeye upprepar köp i Mr Green, höjer riktkurs till 61

By   /  August 20, 2014  /  No Comments

    Print       Email

I en analys daterad den 20 augusti upprepar Redeye köp i Mr Green. Redeye konstaterar att rapporten för andra kvartalet förvisso kom in svagare än förväntat, både på omsättning och rörelseresultat, men att uppsidan fortfarande är betydlig.

Redeye ger ett ‘bear/base/bull case scenario’ med riktkurserna 30, 61 respektive 118 kronor vilket utgör intressant läsning.

I förbifarten nämns att 32% av trafiken (inte intäkterna ska förtydligas) till Mrgreen.com kommer från Storbritannien, utifrån trafikanalysföretaget Alexia. Detta låter vid första anblick överraskande högt, och kan bero på att viss trafik studsar via Storbritannien, exempelvis från annonser eller affiliatetrafik.

Ifall denna siffra skulle visa sig vara relevant skulle Mr Green stå inför markant försämrade marginaler i samband med att Storbritannien i december inför en spelskatt om 15%. Att bolaget söker licens och att de har tydliga ambitioner för Storbritannien är ett faktum, men bolaget borde ha kommunicerat denna effekt ifall intäkterna var så pass betydande från Storbritannien.

Redeys analys av Mr Green är den mest läsvärda som finns att tillgå om Mr Green.

    Print       Email